Het basisjaar is een onderwijsprogramma voor vluchtelingstudenten die willen starten met een studie in het hoger onderwijs. Je volgt lessen Nederlands, Engels en wiskunde om je voor te bereiden op de toelatingsexamens van de door jou beoogde studie. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en word je begeleid in je studiekeuze. Het basisjaar wordt gezamenlijk aangeboden door de Tilburg University en Boswell-B├Ęta (Utrecht). Je doet mee aan de intake en het basisjaar in de stad die het dichtst bij jouw woonplaats is. Op deze manier worden de reiskosten zo laag mogelijk gehouden.

Wanneer je het basisjaar met succes afrondt, heb je de volgende certificaten in je bezit:
Staatsexamen NT2 programma II
IELTS (score 5.0 of hoger)
VWO Wiskunde B James Boswell of CCVX

Het basisjaar wordt aangevuld met modules om je studieloopbaan te ondersteunen. Klik hieronder op een van de instellingen voor meer informatie over de inhoud van het programma.

Na succesvolle afronding van het basisjaar kun je toelating aanvragen bij een groot aantal studies. Een andere optie is dat je extra vakken (natuurkunde, scheikunde, biologie, Engels C1, Nederlands C1) gaat volgen die je nodig hebt voor je toelating: het specialisatietraject.